Over ons

Hoi, leuk dat je hier bent! Wij zijn Emiel en Leslie, twee dierenartsen die een passie delen voor reizen en avontuur!

Hoi,

Leuk dat je iets over me wilt weten!, maar wat zou je willen weten dan?

Dat ik Emiel heet, een decenium oudere broer en zus heb (die ook nog superjong zijn) en uit Horst Limburg kom?     Dat ik van beestjes hou, alle dieren dus, zeker de katachtigen en exoten; op werelddierendag jarig ben en dus wel dierenarts moest worden.     Dat ik met de “mode” mee doe, dus ook ADHD 9/9 ben,  de hangmat een beste uitvinding vindt,  liefst wil douchen met geweldig uitzicht op natuur.    Sauna my way of life is, net als strand en golven van de zee.   Iedere dag een toetje!!!  En natuurlijk een kampvuur met drank en vrienden die hele nacht doorkletsen!

Dat ik me zo’n 30 jaar Dokter Vlimmen / James Herriot probeerde te voelen. Het nog steeds super vind om Dierentuin Zie-ZOO te begeleiden.   En Ohja, reizen, de wereld ontdekken, off-road gaan, nou eigenlijk denk ik gewoon, net zoals ieder (?) ander: lol hebben en nieuwsgierig zijn vind ik heel leuk!

En wat me tegen staat? Nee horen, stop dit is de grens!                                   Er moet een manier zijn te vinden om verder te kunnen gaan op een leuke manier!!!!

Hoie Wah!

Hoi!  

Mijn naam is Leslie Nekkers en ik ben de andere chauffeur van Buca. Met mijn 32 jaar ben ik nu 7 (plusminus) jaar praktiserend dierenarts in het mooie Brabant. Oorspronkelijk kom ik uit het oosten van Nederland (het nog mooiere Deventer, Overijssel), maar aan het einde van mijn studietijd wist ik heel zeker dat ik niet alleen landbouwhuisdieren wilde behandelen, maar ook paarden en gezelschapsdieren. Eigenlijk een beetje zoals James Herriot (All creatures great and small) of Dokter Vlimmen, maar dan de vrouwelijke vorm! Zodoende belande ik in 2016 bij DAP Berghem.  

In de tussentijd leerde ik Emiel kennen en samen met hem wil ik de wereld rondreizen. De laatste maanden staat ons leven dan ook in het teken van onze aankomende reis van een jaar. Maar naast het sleutelen aan Buca, de daktent poetsen, een tent aanschaffen en andere voorbereidingen, probeer ik ook nog tijd te besteden aan andere ‘hobbies’. Ik lees graag, doe een poging verder te komen met mijn Spaans en knuffel onze kleine rode kat extra veel. Als ik het zo terug lees, zijn dat eigenlijk ook deels voorbereidingen op de reis..Want nu lees ik meer reisgidsen dan een boek, Spaans is handig in Zuid-Amerika en onze Kudu zal ik missen. Maar het is ook allemaal onderdeel van de voorpret, wat al een groot stuk is van het avontuur!