Buca, onze landcruiser HZJ78 LB (uit 2007)

Buschtaxi Buca

Dit is dan de pagina waar we uitgebreid kletsen over onze auto, onze rots in de branding, ons thuis.. 

We hebben het uiteraard over BuCa, onze BoerenKar, maar dan op z’n chic. Geboren in Japan, 2006 en in 2007 gearriveerd in Nederland via omweg Afrika. Ze kreeg Nederlandse identiteit van de RDW omdat ze dat bij All American goed konden regelen.  Ze heeft al veel gezien van de wereld, o.a. tijdens Emiel’s eerdere reizen. Ze is van nature een HZJ78 LongBody Tropical Versie met twee dieseltanks (oorspronkelijk goed voor 180L, nu 270l), een dertienpersoons auto (daarom de naam Buschtaxi). Ze heeft geen turbo maar wel voor-en achtersperren. En door de vrijloopnaven, rijdt ze ook nog “zuinig”.

Ze is al lang niet meer de auto die ze was toen ze voor het eerst hier kwam, veel is er aan haar verbouwd.
Dat is begonnen met o.a. de ladekasten van Alucobond en Alucore, een materiaal wat licht doch stevig is. Deze kasten en lades vullen links en rechts haar achterkant, met een stuk in het midden vrijgelaten als looppad (zie foto). Tijdens het reizen zitten deze lades natuurlijk volgepropt met bagage, eten en andere voorwerpen, maar hier in Nederland is ze gevuld met alle spullen die Emiel nodig heeft voor zijn visites als veearts, zoals spuiten, naalden en medicatie.

De kasten staan los van de zijkanten, waardoor er makkelijk toegang is tot de ‘wangen’ van Buca, waar naast de elektriciteitskabels ook ruimte is voor het opbergen van materiaal zoals gereedschap. De elektriciteit heeft Emiel voor een groot deel zelf aangelegd en doorgetrokken naar achter, samen met een vriend. Zo zijn o.a. de boxen, lampjes en de waterpomp (voor de douche!) vanaf achter te bedienen.

Verder draagt ze een daktent van Maggiolina op haar dak, die er ‘makkelijk’ afgehaald kan worden als dat nodig is (vooral als onze lieve buurman op tijd ingrijpt of een voorbijganger al vermoedt dat ik hem niet houdt).   Onze Maggiolina kan de wielen van onze fietsen makkelijk op haar dak dragen en we hebben een dikke alu-iso-deken om haar en ons zelfs in Alaska warm te houden (desnoods met de  standkachel…)

Inmiddels heeft ze natuurlijk ook zonnepanelen en een lithiumaccu om alle electronica op te laden.  En, uitstaplampjes in de deur, om de schorpioenen te zien voor we blootvoets uitstappen!

Mocht je meer willen weten, neem vooral contact met ons op!

Zowel achter...
Als voor wordt er vanalles veranderd aan haar.